Hey, Ik ben Els

Moeke van twee zonen (°2003 en °2006), getrouwd met mijn jeugdliefde en verpleegkundige op neonatologie. Sinds 2019  ben ik naast mijn job in het ziekenhuis ook nestcoach voor ouders. Ik begeleid (jonge) ouders in het creëren van een warm nest voor henzelf en hun gezin. Uit eigen ervaring ken ik de uitdaging om balans te vinden tussen gaan werken, zorgen voor je gezin en zelfzorg. Over zelfzorg gesproken: Ik vertoef heel graag in bosrijke omgevingen, Ik zing (voornamelijk in de auto) en dans graag. Ik lees en schrijf graag. En ik ben gek op baby’s! In 2022 behaalde ik mijn certificaat van HSP coach én van perinatale coach.

 

Het begin
Mijn verhaal begint in de lente  eind jaren 70 waar ik opgroeide in een warm nest in een klein Kempisch dorpje,  samen met mijn broer en zus. Ongeveer 40 jaar later gebeurde er van alles in mijn leven waardoor ik me bewust werd van het leven dat ik tot dan toe geleid had. Ik liep onder andere tegen een (parentale) burn-out aan, werd me bewust van een joekel van een perfectionistisch patroon en ontdekte mijn hoog sensitieve kant. Er kwamen een hele hoop uitdagingen op mijn pad. Maar ik gaf niet op. Ik zocht hulp, leerde het pad van zelfontwikkeling en minimalisme kennen. Ik leerde stap voor stap omgaan met mijn perfectionistisch patroon en omarmde meer en meer mijn kracht als hoog sensitieve vrouw.

 

Waarvoor ben ik hier op aarde?
Mijn missie, zoals men dat zo mooi benoemt, is om jou, mama of papa, (opnieuw) te leren genieten van jouw rol als ouder. Om je bewust te maken wat jou zo bijzonder maakt, waarom dingen gebeuren die gebeuren. Ik begeleid je graag in het creëren van een warm nest voor jezelf én voor je gezin. Dat doe ik door samen met jou op zoek te gaan naar handvaten en manieren om om te gaan met de uitdagingen die op jouw pad komen.

 

Expertise domeinen
*Hoog sensitiviteit
Als HSP-coach begeleid ik je graag in bewustwordingsproces van wat JIJ nodig hebt. Welke prikkels kan jij aan? Wat is teveel voor jou? Ben je hoog sensitief of niet? Hoe kan hoog sensitiviteit jouw kracht worden? Hoe kan je omgaan met uitdagingen? Op welke manier kan je je hoog sensitiviteit omarmen en inzetten als talent.

*Perinatale periode
Als mama of papa kan je bij mij terecht met al je vragen, zorgen en uitdagingen rond het ouderschap. Van kinderwens tot 2 jaar na de geboorte. Met mijn ervaring als verpleegkundige op neonatologie ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders (borstvoeding, prematuriteit en geboortes die anders verlopen dan verwacht/gepland). Ik luister naar je verhaal en ga samen met jou op zoek naar handvaten en tools om met de pittige uitdagingen, die het (wens)ouderschap met zich mee kan brengen, om te gaan.

*Perfectionisme
Ik mag mezelf hierin ervaringsdeskundige noemen. Mijn oudste zoon is hierin mijn grootste leermeester geweest (en nog steeds) Zijn perfectionistisch gedrag hield mij een spiegel voor, waar ik zodanig van schrok , dat het mij aanzette om zelf in therapie te gaan. Dankzij een zeer intens traject bij een sjamanistische life coach heb ik waardevolle inzichten gekregen. Daardoor ben ik veel milder voor mezelf geworden. Die mildheid naar mezelf toe straal ik ondertussen ook uit naar mijn gezin, wat de sfeer in huis alleen maar verbetert heeft.

*minimalisme
Het minimalisme is voornamelijk bekend in de vorm van ontspullen. Het wegdoen van allerlei spullen uit je omgeving om op die manier rust en balans terug te vinden. Tijdens mijn zoektocht naar rust en balans als werkende mama heb ik de werkelijke betekenis van minimalisme ontdekt. Dat is namelijk “Bewustwording van je levenswijze en deze aanpassen naar wat voor jou van essentieel belang is zowel op materieel, mentaal als fysiek vlak” Ik heb dit in mijn eigen leven vertaald en toegepast in de vorm van drie strategieën: ontspullen, ont-moeten en ontspannen. In mijn boek “een warm nest” (te koop in huis Paeonia) kan je mijn verhaal lezen en vind je concrete stappenplannen rond ontspullen, ont-moeten en ontspannen terug om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

 

Ik ben opgeleid als coach.
Dat betekent dit ik samen met jou op zoek ga naar antwoorden op jouw vragen. We richten ons op het probleem waar jij op dit moment tegen aan loopt en kijken samen naar de toekomst door middel van concrete tips en oefeningen. Ik luister naar jou, stel vragen en geef enkel advies als jij daar expliciet naar vraagt. Wanneer ik merk dat er meer nodig is om jou verder te helpen, zou het kunnen dat ik je doorverwijs naar een psycholoog of therapeut. Dat doe ik steeds in samenspraak met jou.

Praktisch 

Doelgroep

Hoog sensitieve personen 

Ouders (met kinderen tussen 0 en 20 jaar) 

Tarief

Intakegesprek: 55 euro (inclusief aanmaak dossier)
Individuele begeleiding: 50 euro / 60 min


Na elke sessie wordt er afgerekend. U kan contant of via Payconiq betalen.